FORGOT YOUR DETAILS?

PhD Vitamin D3 – Витамин Д3

1,049.00 ден

КАПСУЛИ ВИТАМИН Д3 50µg (2000IU), 180

Витаминот Д3 придонесува во одржувањето на нормалното работење на имунолошкиот систем, како и  подобрена когнитивност, здрави коски, обновување и опоравување на мускулното ткиво и негово нормално функционирање.

Опис

Зошто Витамин Д3 на PhD?

  • 50mcg витамин Д3
  • Придонесува за фунцкионирањето на имунолошкиот систем
  • Практична форма на таблети

Пакување: 180 капсули

 

Што е Витамин Д3?

Капсулите Д3 на PhD се формулирани со 2000IU (интернационални единици) витамин Д3. Овој витамин е еден од најпопуларните дневни додатоци во исхраната бидејќи се поврзува со бројни позитивни ефекти на врз здравјето и перформансот: зголемена когнитивност, имунитет, здрави коски, обновување и опоравување на мускулното ткиво и негово нормално функционирање.

Придобивки од Витамин Д3

Студиите кои покажуваат позитивни ефекти од земањето витамин Д3 како додаток во исхраната, често го мерат перформансот и здравствените бенефити од поправањето на недостатокот. Витаминот Д3 како додаток во исхраната го поддржува имунолошкиот систем. Дополнително, за време на вежбањето, акцентот е ставен на работата на мускулите, што резултира со разложување на мускулното ткиво. Витаминот Д3 како додаток може да има позитивна улога во обновување на скелетното мускулно ткиво.

За кого е Витамин Д3?

Недостатокот на витамин Д3 е честа појава и кај спортистите и кај сите останати. Ова може да се должи, делумно, на: вежбање на затворено, носење заштитна облека, средства за заштита од сонце или свесно избегнување на изложеноста на сонце. Сите овие фактори го намалуваат специфичното изложување на сонце кое му е потребно на телото за да го синтетизира витаминот Д3.

 

Употреба

Препорачуваме да се зема една капсула дневно со оброк.

Во едно пакување има 180 капсули, односно 180 дневни порции.

 

Нутритивни информации

  • Вегетаријанско
  • Без соја
  • Без млечни производи
Типични вредности Во капсула Во порција %ПВ по порција
Витамин Д (како холекалциферол 2000IU) 50mcg 50mcg 1000

*ПВ – препорачан дневен внес


Состав

Микрокристална целулоза, холекалциферол (витамин Д), хипромелоза.

TOP